Khamis, 15 Julai 2010

kejutan, kejutan.... dan seb bek kawan awak neh xkena sakit jantung!!!!!

Bismillahirranmanirrahim.....

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh....

Alhamdulillah segala puji hanyalah kepada Allah dan selawat dan salam buat Rasulullah....

alhmdulillah masih diberi peluang untuk mencoret di blog kesayangan neh.... heheh... da masok u balekla brader..... dan kali nih memang penoh ngan kejutan sampaila saya pon dah tatau nak cakap pe.....

first, mase datang kolej, ngan rase seronot bawak beskal sebab nak jenjalan kat bukit ekspo ngan shah sem nih sebab ari jumaat memangle xde kelas!!! hahaha XD, pastuh plak kina cakap boleh pileh partition sendiri, teibe juniors yang jaga pendaftaran tuh kat akat saya, soelah kak, da xboleh pileh tempat akak kena gak amek partition 5 neh.... what??? baru je engat nak bersuka ria nak dok partition ujong sebab dapatla adjust katil dan segala bagai.... dan2 pulak saya dapat satu bilek ngan ketua blok.... adeh~~~ tyme tuh memangla terkejut giler even saya dapat tahu data neh masa saya on da way nak ke k13..... da datang sane pon pura2 terkejot lagi..... heheheh... tyme2 nak buat jaat nihle saya dapat sebilik ngan ketua blok..... baru je bawak heater nagn toaster sebab senang sket nak breakfast kat bilek.. dan setakat neh baru je berjaya guna heater saya dengan berjayanya..... hahahahha ^_^"""""

second, ngah2 angkat2 barang, tetibe zati sulaiman cakap, geng2 mara ngan geng aishah kamal kena pindah g KPZ... what???? (sekali lagi). lepas melakukan investigation peribadi, (hehehe) puncanya cuna satu je,,, sebab jarang tuhjuk muka mase aktiviti kolej.... eleh... tuh pon kecoh.... duduk diam2 sudeyh kat kolej tuh...... haish =.="""" pe bleh buat en?? da kolej soh tukar, reda jerlah... yang kelakarnya, dorang pindah untuk sem nih je, sem depan kolej nak offer dorang masok balek... lawak sungguh, cam kita da ludah pastuh kita jilat balek... cam tatau malu.... dan kawan2 saya yang pindah tuh memang kompom xmo masok k13 ag dah...... yang saya sedeyh tuh yang pindah tuh 2 orang budak biotech yang memang saya rapat pulak tuh.... baru engat nak belajar sesama sem neh... memangla niat suci saya terhalang.... haru!!!!

third, adek2 juniors asasi ramai yang dapat dudok aras bawah, xla terkejot sangat pon..... tapi yang terkejotnye, 1st day dok kat bawah, da macam konsert "jangan jeles kat kitorang dapat dudok aras bawah!!!" (saya namakan sendiri) saya pon penah gak jadik juniors yang dapat dok aras bawah, xla jakun cenggitu en??? dan mungkin mereka baru nak jadik seniors, jadik cam bangga pulak dapat dok lepak2 kat bawah dan memekak cam dorangla paling berkuasa kat blok saya tuh...... eh tadahal la.... dan saya tak sejakun anda okay untuk terpekek terlolong jual selendang kat bawah padahal orang da tak lalu nak tengok.... behave le seket.......

fourth, tetibeje tiap meeting dan aktiviti kolej kena bawak buku merit sekali... alasannye, ktowang sume menipu sebab xdatang pon dapat merit gak..... saya rase budak pompuan xramai yang buat macam tuh..... so, xyah la kecoh2 buat sistem baru en??? rase cam nak lari je dari kolej tapi xde tempat bertedoh len, biala dari rumah ke upm cume 45 menet je..... hehehehhe.....

fifth, masa waktu kenegaraan arituh, tetibe je ade 2 orang pompuan yang saya rase 1st tyme saya label tatau malu...... dengan menjawab kalo boleh setiap kali lecturer bukak mulot..... berlagak da sem 3 ( or 3rd year) kat upm.... saya yang dok dari asasi nih lagi lame kot dudok kat upm, takla rase nak berlagak jadik senior, even saya lagi muda dari die..... xkecoh pon....... pastuh boleh2 pulak sendawa besar tyme lecture, hari yang sama.... saya memang da tatau nak letak muka kat masa, sebab even bukan saya yang sendawa, tapi dia tuh spesis saya.... saya yang merah muka...... pastuh lecturer halau dye keluar, fisrt tyme saya tengok lecturer halau student, siap suruh drop kelas dye lagi..... dasat sungguh!!!!

nih baru 1st week kat upm tau, da 5 kejutan saya dapat.... memangla boleh dapat saket jantung kalo everyweek camneh........ dasat2...... moga saya dapat teroskan pembelajaran saya lepas nih ngan aman...... amin~~~~ semoga kejutan nih jadik pengajaran besar buat saya dan saya pasti ada hikmah yang tersendiri yang Allah aturkan untuk saya......

maaf untuk segalanya dan jazakumullahu khairan kathira untuk segalanya.....

semoga Allah sentiasa merahmati dan dalam pemeliharaannya selalu... amin~~~
^_^

2 ulasan:

  1. ahahaha. jangan lari kolej. macam aku ni haa. susah nak masuk uitm kalo nk anta keje ke ape ke. sebab? takdapat kolej n dok luar. T__T

    BalasPadam
  2. jom mogok ramai2 jat hahaha

    BalasPadam